שלום בן לולו נולד ב1932 לאימו ואביו זוהרה וניסים , את הילדות חווה יחד עם תשעת אחיו ב”מאלח״ היהודי בפז שכונה שבה התרכזו כל יהודי פז העתיקה .
בילדותו התבלט שלום בתור ילד סקרן וחכם בעל אינטליגנציה גבוה , ששואל שאלות וחוקר תעלומות , בגיל 18, הוריו שלחו אותו ללמוד בבית מדרש למורים של רשת ״אליאנס״ בקזבלנקה , תקופת בית במדרש עיצבה את אישיותו רבות, הפכה אותו מנער לאדם בוגר בעל כלים רבים , ובעל תעודת הוראה .
לאחר לימודיו בבית המדרש הכיר את אשתו סול במסיבת ריקודים מאולתרת בבית אחד החברים, סול הייתה לו לאישה צדיקה שתמכה בו וגידלה את ילדיהם באהבה, מעולם לא היו לה דרישות מיוחדות - שלום היה לכל עולמה של סול !
לאחר לימודיו בבית המדרש נבחר שלום ע״י הממונה עליו ברשת אליאנס להקים בית ספר חדש בעיר מרוחקת על צלע הר במרוקו , שבו היו יהודים ולא יהודים אשר היו צמאים להשכלה ולעזרה הומניטרית , אך קצרה הייתה ידם מלספק זאת.
כמובן ששלום הפשיל שרוולים וקיבל עליו את הפרוייקט בשמחה ואכן נסע לכפר הנידח להקים בית ספר ולהקים ״קהילה״ , ללמד ילדים כפריים ערבים ויהודים כאחד קרוא וכתוב , לעזור במשימות הומניטאריות ואפילו פתח צרכניה בכפר לרווחת התושבים ולחלוקת מזון להם .
בשנת 1950 דני נולד , לאחר מכן סימו קטי ויהודית. לאחר מלחמת ששת הימים וההצלחה הגדולה של ישראל אל מול אויבותיה , התעוררה מחאה כנגד יהודי מרוקו , דבר אשר זירז את שלום לעלות ארצה עם ארבעת ילדיו ואשתו ,מכיוון ששלום היה אקדמאי הם עלו ארצה בעליה מאוד איכותית לאקדמאים, קיבלו דירה עם מנקה (ולא פחון) תמיכה מלאה יחסית , ושלום שולב כמעט מייד במערכת החינוך הישראלית.
במקביל התגייס לצבא , עשתה טירונות בגיל 40 יחד עם ילדים בני 18 , ולאחר מכן המשיך לקורס מפקדים קורס קצינים ושירות מילואים פעיל ביותר השתחרר בדרגת סגן בפיקוד העורף.
לימים,טיפס בסולם הדרגות המשרד החינוך וממורה הפך למחנך - ומשם לרכז ולאחר מכן גם למנהל בית ספר, בשיא הקריירה שלו ניהל שלום 2 בתי ספר במקביל , בית הספר תוחלת לנוער בלוד ובית הספר עמלני לחינוך מיוחד בלוד. את כל חייו הקדיש שלום לחינוך,לחיזוק החלש וטיפוחו לחיזוק הילד ״הנשכח והאבוד״ לחיזוק הילד הנעלם ! , חבריו והקולגות שלו מספרים עליו שהיה מורה אסרטיבי,מבריק בעל אינטליגנציה גבוהה מאוד, אך יחד עם זאת אדם שכולו לב שאוהב לעזור לזולת ולטפח את החלש ולשלב אותו יחד עם החזקים יותר (אינגרציה חינוכית)
שלום שילב עולמות שונים בתוכו, עולם ההיגיון ועולם הרוח, היה אמן, צייר ופייטן - אך יחד עם זאת גם מתמטיקאי,אנליטי , וחד. אנחנו נתגעגע לשלום מאוד בכל יום עד סוף חיינו.
לאחר קריירה עשירה בתחום החינוך המיוחד בלוד בשנת 2000 , בחר שלום להעתיק את מגוריו לאשקלון לקראת הפנסיה ולהיות קרוב לשתי בנותיו קטי ויהודית , בתחילה גר ברחוב אורט בשכירות ולאחר מכן עבר לבית שרכש מול הים במגדלי פרירון , זכורים לי הטיפוסים ״בכמעט מדרגות״ כאשר הבית לא היה מוכן עדיין בתור ילד קטן עם סבא פאפי השקפנו על הנוף המדהים שהיה לעבר הים ישבנו על חבית מחובקים מסתכלים על הנוף וחולמים על הבית שיהיה מוכן.
את שנותיו באשקלון העביר שלום בהרעפת אהבה על משפחתו, על נכדיו, בהליכות רגליות רבות וספורט, בציור יצירות רבות אבסטרקטיות וקלאסיות, שלום אהב ללכת לשוק ולהתווכח עם המוכרים אין סוף , לא כי הוא היה אדם רע - אלא כי זו הייתה הדרך שלום להמשיך את גישת ״ תיקון העולם שלו״ ובעצם להמשיך בחינוך בצורה אקטיבית .
שלום אהב במיוחד את האוכל של ביתו יהודית , ואהב מאוד לשבת אצל אלי וקטי במרפסת של הפנטהוז מול הים , שלום היה צופה כל צהריים בתוכנית שאלה לאלוף והיה עונה על כל השאלות לפני המשתתפים , היה אוהב למלא תשבצים , לאמן את המוח , היה אוהב לבלות שעות רבות עם הנכדים, ולעסוק בלימוד הטכנולוגיה החדשה.
יהי זכרו ברוך של אהובנו, ראש המשפחה שלנו לעד , ננצור אותו, נזכור אותו ונלך בדרכו המאוזנת ״דרך האמצע על פי הרמב״ם״
שלום בן לולו נפטר ב-08.04.2023
05.11.1932-08.04.2023